Overslaan en naar de inhoud gaan
Home
Onze kazen
Onze recepten
Nieuws
Duurzaamheid en CO2
Van melk tot kaas
Kaasambassadeur
Contact
Facebook
Instagram
NL
EN
FR
ES
Back to overview
Quesadilla met kip en Brugge Jong
Level
2 pers.
30 min
1 ui
1 (punt)paprika
Brugge boter
200 g kip
½ zakje fajita kruiden (bijvoorbeeld Old El Paso)
2 el maïs
2 sneetjes Brugge Jong
1 pijpajuin
2 wraps
125 g zure room
Pel de ajuin en snipper deze fijn. Snij in kleine ringetjes.
Snij de paprika in blokjes (haal wel eerst de zaadjes eruit).
Verwarm een klompje Brugge boter in een pan en stoof de ajuin glazig.
Voeg de blokjes kip toe en kruid af met de fajitakruiden.
Bak de blokjes paprika mee met de kip en kruiden.
Voeg als laatste de maïs toe.
Verwijder de korst van de sneetjes Brugge Jong en snij in dunne reepjes.
Neem een nieuwe pan en leg hier een wrap in. Beleg een helft met de reepjes Brugge Jong en verdeel het kipmengsel en wat pijpajuin. Vouw de wrap toe.
Bak 3 minuutjes, draai hem om en bak nog een minuutje op de andere zijde tot de kaas goed gesmolten is.
Snij de quesadilla in punten en serveer met wat zure room.
Tip: Gebruik glutenvrije wraps om het recept glutenvrij te maken.
Klaar is kaas!
Recept downloaden
Recept insturen
Gerelateerde recepten:
Voorgerecht
Salade van lentegroentjes en Brugge Jong
45 min
4 pers.
Voorgerecht
Kiplekkere risotto met Brugge d'Or. Nog heerlijker de dag nadien.
60 min
4 pers.
Hoofdgerecht
Pittige Prestige. Ay, chihuahua! Pittige chili sin carne wraps.
120 min
2 pers.