Overslaan en naar de inhoud gaan
Home
Onze kazen
Onze recepten
Nieuws
Duurzaamheid en CO2
Van melk tot kaas
Kaasambassadeur
Contact
Facebook
Instagram
NL
EN
FR
ES
Back to overview
Salade van lentegroentjes en Brugge Jong
Level
4 pers.
45 min
200 g boontjes
200 g groene asperges
200 g sluimer erwtjes
2 uien
½ broccoli
½ bloemkool
¾ l bouillon
1 blokje groeten- of kippenbouillon
75 g boter
75 g bloem
220 g Brugge Jong, geraspt
400 g tagliatelle
Peper en zout
Alle 6 de groenten schoonmaken en grof snijden en afzonderlijk in hetzelfde gezouten kookvocht beetgaar koken.
Dit kookvocht laten indampen tot ¾ l samen met een extra bouillonblokje.
Smelt de boter en doe er de bloem bij
Voeg het kookvocht er aan toe tot je een gladde saus bekomt, kruid af met peper en zout en 50 g geraspte Brugge Jong.
Kook de pasta gaar en giet de kaassaus over de pasta, werk af met nog wat slierten Brugge Jong
Warm de groeten nog even op in een potje en dien op met de pasta en de rest van de kaassaus en de geraspte kaas.
Smakelijk!
Recept downloaden
Recept insturen
Gerelateerde recepten:
Hoofdgerecht
Visfilet met Brugge Jong en Brugge Oud
4 pers.
Voorgerecht
Groentetaart met Brugge Abdij Prior
35 min
4 pers.
Hoofdgerecht
Vurig & Zoet: Croque BBQ Kip met Brugge Jong
15 min
2 pers.
Aperitief
Blackberry Gin Fizz met Brugge Jong
10 min
1 pers.
Hoofdgerecht
Gehaktbrood met champignons en Brugge Jong
240 min
4 pers.
Dessert
Amandeltaart met Brugge Jong
60 min
4 pers.
Aperitief
Mango Mocktail met Brugge Jong
5 min
1 pers.
Lunch
Quesadilla met kip en Brugge Jong
30 min
2 pers.
Voorgerecht
Asperge salade met Brugge Belegen
20 min
4 pers.
Aperitief
Homemade Ice Tea met Brugge Jong
5 min
1 pers.
Hoofdgerecht
Mexicaanse lasagne met Brugge Jong
60 min
4 pers.
Voorgerecht
Palmiers van Brugge Jong en gerookte zalm
15 min
3 pers.
Hoofdgerecht
Stamppot met savooikool en Brugge jong kaas
30 min
6 pers.
Aperitief
Bloody Mary met Brugge Jong
10 min
1 pers.
Lunch
Bagel met gerookte zalm en Brugge Jong
20 min
1 pers.
Lunch
Keizersbroodje met salade van Brugge d’Or
20 min
1 pers.
Voorgerecht
Soep van geroosterde bloemkool met Brugge Jong
40 min
4 pers.
Lunch
Voorjaarsboterham met radijs, tuinkruiden & Brugge Jong
20 min
1 pers.
Hoofdgerecht
Strata met venkel en Brugge Jong
50 min
4 pers.