Overslaan en naar de inhoud gaan
Home
Onze kazen
Onze recepten
Nieuws
Duurzaamheid en CO2
Van melk tot kaas
Kaasambassadeur
Contact
Facebook
Instagram
NL
EN
FR
ES
Back to overview
Groentetaart met Brugge Abdij Prior
Level
4 pers.
35 min
8 artisjokken
sap van 1 citroen
2 dikke uien
100 g Brugge Boter
800 g jonge spinazie
1 vel boterpapier
8 eieren
200 g Brugge Abdij Prior, geraspt
peper en zout
De artisjokken pellen en de bodems proper maken en in stukken snijden en onmiddellijk bedruipen met citroensap
Uien in ringen snijden en samen met de artisjok aanstoven in boter tot ze halfgaar zijn en laten uitlekken
De spinazie kort blancheren en laten uitlekken.
Een bakvorm van 25cm doormeter beleggen met boterpapier en hierop het deeg aanbrengen.
Eieren loskloppen en mengen met de kaas, spinazie, artisjok, uiringen, peper en zout.
Dit mengsel op het deeg gieten en 1 uur in een oven bij 180°C laten bakken.
Warm of koud opdienen.
Smakelijk!
Recept downloaden
Recept insturen
Gerelateerde recepten:
Hoofdgerecht
Bladerdeegje met kip, groenten en Brugge Abdij Pater
70 min
4 pers.
Hoofdgerecht
Lasagne met Brugge Abdij prior
100 min
4 pers.
Voorgerecht
Zeewolf met asperges en Brugge Abdij Prior
60 min
4 pers.
Voorgerecht
Rundsvlees met Brugge Abdij Prior
25 min
4 pers.
Voorgerecht
Toast van zoete aardappel met champignons en Brugge Abdij Prior
30 min
4 pers.
Hoofdgerecht
Nieuwe aardappelsalade met lentegroenten en Brugge Abdij Prior
45 min
4 pers.