Bladerdeegje met kip, groenten en Brugge Abdij Pater
4 pers.
70 min
1 kg kippewit
200 g Brugge Boter
2 witten van prei
1 venkel
2 uien
4 stengels witte selder
125 g champignons
10 takjes platte peterselie
200 g Brugge Abdij Pater, grof geraspt
1 chilipepertje
1 vel boterpapier
1 vel bladerdeeg van 40X30 cm
3 eidooiers
pepre en zout
verse kruiden, sla en tomaatjes voor de afwerking
Het kippewit in blokjes snijden, afkruiden en even aanbakken in boter
Prei, venkel, uien, selder in blokjes snijden en halfgaar aanstoven in wat boter en bijkruiden. Op het einde de champignons toevoegen en van het vuur nemen en laten uitlekken.
Peterselie fijnsnijden en samen met de kaas en het chilipepertje bij het kippenmengsel mengen. Eventueel nog bijkruiden.
Nu een boterpapier op de bakplaat leggen en hierop het vel bladerdeeg openrollen
In het midden de vulling leggen en de zijkanten van het deeg insnijden in repen om de 2cm.
Deze repen kruisgewijs over de vulling vouwen
De eidooiers loskloppen en met een borstel over het deeg borstelen
Zet deze rol nu in een voorverwarmde oven bij 180°C gedurende 30 min tot een mooie bruine kleur is bekomen
Koud of warm opdienen en serveren met sla, tomaat en verse kruiden.