Overslaan en naar de inhoud gaan
Home
Onze kazen
Onze recepten
Nieuws
Duurzaamheid en CO2
Van melk tot kaas
Kaasambassadeur
Contact
Facebook
Instagram
NL
EN
FR
ES
Back to overview
Quenelles met spinazie en Brugge Abdij Pater
Level
4 pers.
60 min
250 g wit brood, in blokjes gesneden
5 dl melk
500 g jonge spinazie
4 el bloem
enkele blaadjes salie
150 g Brugge Abdij Pater, geraspt
4 kipfilets
1 paprika
1 ui
50 g Nazareth Boter
kipkruiden
peper, zout en nootmuskaat
3 eieren
1 sjalot
Het brood mengen door de melk en even laten trekken
Spinazie 2 minuten blancheren, laten koelen en uitnijpen en grof hakken
Deze spinazie mengen met het brood, de bloem, salie, peper, zout, nootmuskaat en 100 g Brugge Abdij Pater kaas.
Dit mengsel even laten draaien in een hakmachine tot een grof mengsel en dit 2 uur laten koelen.
2,5 liter water aan de kook brengen met wat zout erin.
Nu van het mengsel quenelles maken met behulp van 2 eetlepels en deze in het kokend water laten glijden en ze 5 minuten laten doorkoken.
Kip in grote stukken snijden en kruiden en deze op een stokje prikken met de paprika en ui.
Deze grillen of bakken in een pan met boter.
De quenelles opdienen met de kip en er wat boter overlepelen en nog wat kaassliertjes.
Smakelijk!
Recept downloaden
Recept insturen
Gerelateerde recepten:
Hoofdgerecht
Bladerdeegje met kip, groenten en Brugge Abdij Pater
70 min
4 pers.
Hoofdgerecht
Kalfszwezeriken met Brugge Abdij Pater
60 min
4 pers.
Voorgerecht
Groentetaart met Brugge Abdij Prior
35 min
4 pers.