Filodeeghapje met Brugge Rodenbach | Brugge kaas

Filodeeghapje met Brugge Rodenbach

 
 
4 pers.
  • 200g Rodenbachkaas geraspt
  • 12 bladen filodeeg
  • 100g Chorizo in kleine stukjes
  • 3 eierdooiers
  • peper, zout, muskaatnoot
  • Nazareth of Dixmuda boter
  • 1 sjalot fijn gesneden
  • 1 bussel pijpajuintjes fijn gesneden

Bak in een beetje boter de sjalot en de chorizo

Neem van het vuur en voeg de eierdooier en de kaas toe. Kruid met peper en zout.
Neem kleine porseleinen potjes (diameter 3 à 4 cm) en beboter ze. Snij
cirkels uit het filodeeg maar zorg ervoor dat het deeg nog 2 cm boven de
rand van het potje komt. Smelt een beetje boter en beboter het filodeeg met
een borsteltje. Leg het deeg in het potje en vul het tot de rand met het
mengsel.
Laat 20 min bakken in een voorverwarmde oven van 160°

Haal voorzichtig uit de potjes lauw of koud serveren.

Afwerken met een sliertje pijpajuin.