Brugge Rodenbach koekje met groenten, Sint-Jacobs en Brugge Rodenbachkaassaus | Brugge kaas

Brugge Rodenbach koekje met groenten, Sint-Jacobs en Brugge Rodenbachkaassaus

 
 
4 pers.
45 min

Voor het koekje:

  • 1 vierkant vel bladerdeeg
  • 150 g Rodenbach kaas, geraspt
  • 2 eierdooiers
  • peper en zout

Voor de saus:

  • 40 g boter
  • 40 g bloem
  • ½ liter visbouillon
  • 150 g Rodenbachkaas, geraspt
  • sap van ½ citroen
  • peper, zout en nootmuskaat

Voor de groenten:

  • 2 rode paprika’s in repen versneden
  • 200 g sleumerwten
  • 200 g mini-worteltjes
  • 200 g mini-preitjes

Sint-Jacobsvruchten:

  • 600 g dikke Sint-Jacobsvruchten.

Voor het koekje:

  1. Snijd het bladerdeeg in stukken van ±10x5cm en besmeer met eidooier gemengd met peper en zout
  2. Hierop de geraspte kaas leggen en ±20 minuten bakken in oven bij 200°C

Voor de saus:

  1. Maak roux met boter, bloem, visbouillon, kaas. Werk af met citroensap en kruiden.
  2. Blijf roeren op een zacht vuurtje tot een gladde saus

Voor de groenten:

  1. De prei even aanbakken in wat boter en de andere groenten blancheren (beetgaar koken)
  2. De Sint-Jacobsvruchten zeer kort en krachtig aanbakken in wat boter

Afwerken:

  1. Het kaaskoekje beleggen met groenten, Sint-Jacobsvruchten en afwerken met de kaassaus.

Smakelijk!