Overslaan en naar de inhoud gaan
Home
Onze kazen
Onze recepten
Nieuws
Duurzaamheid en CO2
Van melk tot kaas
Kaasambassadeur
Contact
Facebook
Instagram
NL
EN
FR
ES
Back to overview
Brugge Rodenbach koekje met groenten, Sint-Jacobs en Brugge Rodenbachkaassaus
Level
4 pers.
45 min
Voor het koekje:
1 vierkant vel bladerdeeg
150 g Rodenbach kaas, geraspt
2 eierdooiers
peper en zout
Voor de saus:
40 g boter
40 g bloem
½ liter visbouillon
150 g Rodenbachkaas, geraspt
sap van ½ citroen
peper, zout en nootmuskaat
Voor de groenten:
2 rode paprika’s in repen versneden
200 g sleumerwten
200 g mini-worteltjes
200 g mini-preitjes
Sint-Jacobsvruchten:
600 g dikke Sint-Jacobsvruchten.
Voor het koekje:
Snijd het bladerdeeg in stukken van ±10x5cm en besmeer met eidooier gemengd met peper en zout
Hierop de geraspte kaas leggen en ±20 minuten bakken in oven bij 200°C
Voor de saus:
Maak roux met boter, bloem, visbouillon, kaas. Werk af met citroensap en kruiden.
Blijf roeren op een zacht vuurtje tot een gladde saus
Voor de groenten:
De prei even aanbakken in wat boter en de andere groenten blancheren (beetgaar koken)
De Sint-Jacobsvruchten zeer kort en krachtig aanbakken in wat boter
Afwerken:
Het kaaskoekje beleggen met groenten, Sint-Jacobsvruchten en afwerken met de kaassaus.
Smakelijk!
Recept downloaden
Recept insturen
Gerelateerde recepten:
Dessert
Boterwafels met Brugge Rodenbach
30 min
4 pers.
Voorgerecht
Filodeeghapje met Brugge Rodenbach
4 pers.
Lunch
Pastagratin met Brugge Rodenbach
4 pers.
Hoofdgerecht
Kaasfondue met Brugge Dentelle, Brugge Rodenbach, Brugge Prestige en Nazareth.
4 pers.
Hoofdgerecht
Varkensbuik met Brugge Rodenbach
100 min
4 pers.