Overslaan en naar de inhoud gaan
Home
Onze kazen
Onze recepten
Nieuws
Duurzaamheid en CO2
Van melk tot kaas
Kaasambassadeur
Contact
Facebook
Instagram
NL
EN
FR
ES
Back to overview
Boterwafels met Brugge Rodenbach
Level
4 pers.
30 min
5 eieren
40 g droge gist
1 l halfvolle melk
500 g bloem
1 el honing
15 g suiker
150 g Brugge Rodenbach, geraspt
120 g Dixmuda Boter of Nazareth Boter
snuifje zout
De eierdooiers scheiden van het eiwit en afzonderlijk loskloppen
Los de gist op in de lauwe melk en meng hierin de eierdooiers
Zeef de bloem en voeg toe aan de melk met een garde als je een gladde massa hebt mag je het eiwit, honing, suiker, kaas en een snuifje zout toevoegen.
Zet een uurtje opzij tot je een verdubbeling van het deeg krijgt.
Bak de wafels met een wafelijzer en werk af met jam, suiker of boter
Smakelijk!
Recept downloaden
Recept insturen
Gerelateerde recepten:
Boterwafels met Brugge Rodenbach
30 min
4 pers.
Voorgerecht
Filodeeghapje met Brugge Rodenbach
4 pers.
Lunch
Pastagratin met Brugge Rodenbach
4 pers.
Hoofdgerecht
Kaasfondue met Brugge Dentelle, Brugge Rodenbach, Brugge Prestige en Nazareth.
4 pers.
Dessert
Cake met Brugge d'Or en banaan
75 min
4 pers.
Hoofdgerecht
Varkensbuik met Brugge Rodenbach
100 min
4 pers.
Dessert
Pannenkoekjes met Brugge Broodje Classic
45 min
4 pers.
Voorgerecht
Brugge Rodenbach koekje met groenten, Sint-Jacobs en Brugge Rodenbachkaassaus
45 min
4 pers.
Dessert
Rijstpap met Brugge Blomme
35 min
4 pers.