Overslaan en naar de inhoud gaan
Home
Onze kazen
Onze recepten
Nieuws
Duurzaamheid en CO2
Van melk tot kaas
Kaasambassadeur
Contact
Facebook
Instagram
NL
EN
FR
ES
Back to overview
Rijstpap met Brugge Blomme
Level
4 pers.
35 min
½ l water
200 ml volle melk
100 g suiker
1 el citroenzeste
3 vanillestokken
3 stokken citroengras
350 g jasmijnrijst
200 g Brugge Blomme, kubusjes zonder korst
200 ml volle room
kandijsuiker
Laat 15 minuten koken: water, melk, suiker, zout, citroenzeste, vanillestokken doorgesneden, citroengras doorgesneden.
Dit zeven en terug 5 minuten laten doorkoken.
In dit vocht de rijst beetgaar al roerend koken. Op het einde de blokjes blomme doormengen en blijven roeren tot ze gesmolten zijn.
Van het vuur de half opgeklopte room doorspatelen.
De pap louw of koud opdienen met wat kandijsuiker erop.
Smakelijk!
Recept downloaden
Recept insturen
Gerelateerde recepten:
Dessert
Boterwafels met Brugge Rodenbach
30 min
4 pers.
Dessert
Cake met Brugge d'Or en banaan
75 min
4 pers.
Dessert
Pannenkoekjes met Brugge Broodje Classic
45 min
4 pers.
Hoofdgerecht
Kalfsvlees met Brugge Blomme
60 min
4 pers.
Dessert
Panna cotta van Brugge Blomme met veenbessen
270 min
4 pers.
Aperitief
Briwat van Brugge Blomme met geroosterde druiven
60 min
4 pers.
Dessert
Bavarois van Brugge Blomme
90 min
4 pers.
Voorgerecht
Gevulde tomaten met Brugge Blomme
20 min
4 pers.
Voorgerecht
Gevulde vijgen met Brugge Blomme
30 min
4 pers.
Lunch
Blomme Borrelbrood
30 min
6 pers.
Hoofdgerecht
Pizza met peer en Brugge Blomme
30 min
2 pers.
Voorgerecht
Preikoekjes met Brugge Blomme
30 min
4 pers.