Rijstpap met Brugge Blomme | Brugge kaas

Rijstpap met Brugge Blomme

 
 
4 pers.
35 min
  • ½ l water
  • 200 ml volle melk
  • 100 g suiker
  • 1 el citroenzeste
  • 3 vanillestokken
  • 3 stokken citroengras
  • 350 g jasmijnrijst
  • 200 g Brugge Blomme, zonder korst in kleine blokjes
  • 200 ml volle room
  • kandijsuiker
  1. Laat 15 minuten koken: water, melk, suiker, zout, citroenzeste, vanillestokken doorgesneden, citroengras doorgesneden.
  2. Dit zeven en terug 5 minuten laten doorkoken.
  3. In dit vocht de rijst beetgaar al roerend koken. Op het einde de blokjes blomme doormengen en blijven roeren tot ze gesmolten zijn.
  4. Van het vuur de half opgeklopte room doorspatelen.
  5. De pap louw of koud opdienen met wat kandijsuiker erop.

Smakelijk!