Overslaan en naar de inhoud gaan
Home
Onze kazen
Onze recepten
Nieuws
Duurzaamheid en CO2
Van melk tot kaas
Kaasambassadeur
Contact
Facebook
Instagram
NL
EN
FR
ES
Back to overview
Gehaktbrood met champignons en Brugge Jong
Level
4 pers.
240 min
3 sjalotten
150 g magere fijne spekblokjes
150 g Brugge Boter
4 sneden meergranenbrood
¼ liter groentenbouillon
500 g rundersgehakt
150 g Brugge Jong, geraspt
1 el mosterdzaadjes
½ tl tijm versnipperd
½ tl korianderpoeder
120 g champignons
sap van 1 citroen
1 vel boterpapier
afwerken met sla, rode bessenconfit en olijfolie
zwarte peper, zeezout en nootmuskaat
De sjalotten fijn snijden en deze samen met het spek even laten fruiten in 50g boter.
Het brood met korst in blokjes snijden en toevoegen aan het spekmengsel, even laten meebakken en blussen met de groentenbouillon.
Dit 15 minuten van het vuur laten trekken.
Dan dit mengsel mengen met het gehakt, de kaas, de mosterdzaadjes, tijm, korianderpoeder, 100g gesmolten boter, nootmuskaat, zwarte peper en zeezout.
De champignons in schijfjes snijden, bedruipen met citroen en toevoegen aan het mengsel.
Een taartvorm beleggen met een boterpapier en hierop het mengsel storten.
Dit bakken in een voorverwarmde oven gedurende 75 minuten bij 200°C.
In de koelkast nog minimum 2 uur laten opstijven en opdienen met sla, de rode bessenconfit en olijfolie.
Smakelijk!
Recept downloaden
Recept insturen
Gerelateerde recepten:
Voorgerecht
Salade van lentegroentjes en Brugge Jong
45 min
4 pers.
Hoofdgerecht
Visfilet met Brugge Jong en Brugge Oud
4 pers.
Hoofdgerecht
Vurig & Zoet: Croque BBQ Kip met Brugge Jong
15 min
2 pers.
Aperitief
Blackberry Gin Fizz met Brugge Jong
10 min
1 pers.
Dessert
Amandeltaart met Brugge Jong
60 min
4 pers.
Aperitief
Mango Mocktail met Brugge Jong
5 min
1 pers.
Lunch
Quesadilla met kip en Brugge Jong
30 min
2 pers.
Hoofdgerecht
Mexicaanse lasagne met Brugge Jong
60 min
4 pers.
Hoofdgerecht
Stamppot met savooikool en Brugge jong kaas
30 min
6 pers.
Lunch
Bagel met gerookte zalm en Brugge Jong
20 min
1 pers.
Voorgerecht
Soep van geroosterde bloemkool met Brugge Jong
40 min
4 pers.
Lunch
Voorjaarsboterham met radijs, tuinkruiden & Brugge Jong
20 min
1 pers.
Hoofdgerecht
Strata met venkel en Brugge Jong
50 min
4 pers.
Lunch
Bagel met Brugge Jong en rivierkreeftjes
20 min
1 pers.