Overslaan en naar de inhoud gaan
Home
Onze kazen
Onze recepten
Nieuws
Duurzaamheid en CO2
Van melk tot kaas
Kaasambassadeur
Contact
Facebook
Instagram
NL
EN
FR
ES
Back to overview
Shiitake carbonara met Brugge d'Or
Level
2 pers.
40 min
2 el Brugge boter
100 g pancetta
200 g shiitake
2 teentjes knoflook
400 g spaghetti
4 sneetjes Brugge d'Or
3 eierdooiers
1 ei
2 eetlepels fijngesneden bladpeterselie
Doe een beetje Brugge Boter in een grote pan.
Snij de pancetta in kleine blokjes en bak en middelhoog vuur. Af en toe roeren. (4 minuten)
Hak de shiitake grof.
Hak de teentjes knoflook fijn.
Voeg de shiitake en de knoflook toe aan de pancetta. Bak tot alles gaar is en zet het daarna even opzij.
Kook de spaghetti in gezouten water tot ze gaar zijn. Houd 3 eetlepels kookvocht opzij.
Giet de pasta af en voeg samen met het shiitake-mengsel.
Verwijder de korst van de sneetjes Brugge d'Or, halveer en hak ze fijn.
Klop de Brugge d'Or, eierdooiers en het ei in een grote serveerschaal.
Voeg vervolgens het eiermengsel toe aan het shiitake-mengsel, samen met het kookvocht. Meng tot alle kaas gesmolten is.
Garneer met peterselie.
Tip: gebruik glutenvrije pasta om het recept glutenvrij te maken.
Klaar is kaas!
Recept downloaden
Recept insturen
Gerelateerde recepten:
Hoofdgerecht
Reepastei met Brugge Prestige
120 min
4 pers.
Voorgerecht
Kiplekkere risotto met Brugge d'Or. Nog heerlijker de dag nadien.
60 min
4 pers.
Hoofdgerecht
De Koninklijk Gevulde Paprika tot aan de rand … en doe er dan nog een schepje bovenop.
45 min
2 pers.
Voorgerecht
Groene Peter Pancakes - Plezier met Turkse courgettepannenkoek
20 min
4 pers.
Voorgerecht
Geniale Garnalensalade
15 min
2 pers.
Aperitief
Pikante maiskoekjes met Brugge Belegen en tomatensaus.
15 min
2 pers.
Aperitief
Krokante Kaaschips met lekkere zaadjes
35 min
2 pers.
Lunch
Panini met avocado en Brugge d'Or sneetjes
15 min
2 pers.
Lunch
Panini met zalm en Brugge d'Or
15 min
2 pers.