Het reevlees in stukjes snijden, kruiden en 10 minuten aanbakken in 60g boter
Champignons in 2 snijden, besprenkelen met citroensap en kort aanbakken in 20g boter. Dan laten uitlekken
Sjalotten in stukjes snijden
Kaas in stukjes snijden
Nu het vlees, de champignons, de sjalotten, de spekblokjes, peterselie en kaas door een vleesmolen draaien. Dit gehakt eventueel nog bijkruiden
De gelatine weken en door de bouillon mengen
Nu een pasteipot inboteren en bekleden met bladerdeeg zodanig dat er voldoende over is om bovenaan het vlees af te dekken en eventueel nog versieringen aan te brengen met dit deeg.
Nu eerst een laagje spek op de bodem leggen, dan de helft van het vlees, terug een laagje spek en de andere helft van het vlees en terug spek en dan afsluiten met het deeg
Op 2 plaatsen een gaatje in het deeg en spek maken dat kan dienen als schoorsteen
In deze gaatjes de bouillon met gelatine gieten tot het vlees overzopt zit
Een eidooier loskloppen en over het deeg borstelen, dan in de oven plaatsen en bij 200°C 90 minuten laten bakken
Laten afkoelen en opdienen met sla en/of confituur