Zeebaarsfilet met vijgen en Brugge Dentelle | Brugge kaas
De juiste kaas is snel gekozen

Zeebaarsfilet met vijgen en Brugge Dentelle

  • 3 Brugge dentelle
  • 8 rijpe vijgen
  • Zwarte peper
  • Grof zeezout
  • 2 EL olijfolie
  • 1 EL geplette venkelzaadjes
  • 4 zeebaarsfilets met vel
  • Een zestal verse kruiden, bv.: koriander, cresson, basilicum, mosterdkruid, rucola, bieslook
  • 1 EL dressing

De zeebaarsfilets besmeren met een mengsel van olijfolie, zwarte peper, venkelzaadjes, zout.

Deze in de koelkast enkele uren laten rusten.

De kaasjes in plakken snijden

De vijgen in schijven snijden.

Een paar vuurvaste ovenschaaltjes bedruipen met olijfolie en hierin de vijgen en de kaas afwisselend rechtop schikken, kruiden met peper en zout en de potjes op de BBQ of onder de grill even laten bakken tot de kaas gesmolten is.

Intussen de vis kort aanbakken op de BBQ en opdienen met de kaas en de vijgen.

Het kruidenmengsel even afwerken met wat dressing en onmiddellijk serveren.