We durven ervoor wedden: in ons kleine Belgenlandje zal je bitter weinig mensen vinden die nog nooit van jonge televisiekok Jeroen Meus gehoord hebben. En terecht, als je het aan ons vraagt: deze gezellige publieksfavoriet scoort immers hoge toppen wanneer het gaat over Belgische keuken met een twist. Hij staat er immers om bekend Vlaamse klassiekers te herwerken met zulk een flair en finesse, dat zelfs zijn klassieke stoofvlees een culinaire topper wordt. Maar wacht… er is meer!
Wat denk je van een klassiek Meus-recept mét Brugge Oud? Graag!
Dit recept is er echt één voor in de boekjes, als je het aan ons vraagt. Want wanneer we moeten opboksen tegen die gure, koude en donkere winterdagen, dan kunnen weinig dingen ons zo opbeuren als een heerlijk stomende ovenschotel, nietwaar? Helemaal waar. En deze waanzinnige ovenschotel van stevige selderpuree en zachte wijting, die past volledig in die comfortfood categorie. Maar dat is niet alles… want de kracht van deze ovenschotel? Die zit volledig in de magnifieke glaçage van room, eierdooiers en… onze eigen Brugge Oud. Met andere woorden: een recept om duimen en vingers bij af te likken!
Benieuwd naar hoe je deze topper maakt? Ontdek het recept op de website van Dagelijkse Kost. Smakelijk!