Bereiding
- Kook de aardappelen in water met een snuifje zout
- Pureer de gare aardappelen met de 3 eierdooiers, muskaatnoot, peper en zout.
- Blancheer de spinazie, kruiden met peper en zout, meng de helft van de puree met de spinazie.
- Da andere helft van de puree meng je met 200g gemalen Brugge oud.
- Beboter een ovenschaal en 8 bakringen van 7cm diameter en 6 cm hoogte.
- Klop 2 eieren los, kruid met peper en zout
- Snij met de bakringen rondjes uit de ham
- Bak het spek
Opbouw van de torentjes
Leg de bakringen in de ovenschol, leg vervolgens in deze volgorde in elke bakring:
- 1 cm spinaziepuree
- Een beetje geraspte Brugge oud
- 1 plakje ham
- Een beetje spek
- Een beetje kaas
- Kaaspuree
- Geklopt ei
Zet de ovenschotel in een voorverwarmde oven op 180° en laat 15 min bakken.
Afwerking
Schik op een bord en doe het torentje uit de ring, werk af met de gemengde sla, witloof, waterkers en de vinaigrette.