Wilde eend met farce van Brugge Prestige | Brugge kaas

Wilde eend met farce van Brugge Prestige

 
 
4 pers.
100 min
  • 2 wilde eenden
  • 10 repen spek
  • 300g beukenzwammen
  • 60g Brugge boter

    Vulling:
  • 100g broodkruim
  • 1 ui
  • 300g gemengd gehakt
  • 4 eieren
  • ½ TL zeste van sinaas
  • 200g gemalen Brugge prestige
     
  • ½ TL sambal
  • 1 TL mosterd
  • 5 pijpajuintjes versnipperd
  • Peper en zout
  • Maak de farce door alle ingrediënten goed te mengen
  • Spoel de eenden goed af om bloedresten te verwijderen en vul ze op met de farce
  • In een broodkom op de bodem en de zijkanten de repen spek open leggen en hierin de eenden leggen
  • De eenden nog eens goed kruiden met peper en zout een een stukje Brugge boter erop leggen
  • Nu de eenden in een voorverwarmde oven bij 200°C plaatsen
  • gedurende 60 min. Dan de oven uitzetten
  • Nog 10 min in de oven laten rusten
  • De beukenzwammen kort afbakken in boter en alles opdienen