Overslaan en naar de inhoud gaan
Home
Onze kazen
Onze recepten
Nieuws
Duurzaamheid en CO2
Van melk tot kaas
Kaasambassadeur
Contact
Facebook
Instagram
NL
EN
FR
ES
Back to overview
Wilde eend met farce van Brugge Prestige
Level
4 pers.
100 min
2 wilde eenden
10 repen spek
300g beukenzwammen
60g Brugge boter
Vulling:
100g broodkruim
1 ui
300g gemengd gehakt
4 eieren
½ TL zeste van sinaas
200g gemalen Brugge prestige
½ TL sambal
1 TL mosterd
5 pijpajuintjes versnipperd
Peper en zout
Maak de farce door alle ingrediënten goed te mengen
Spoel de eenden goed af om bloedresten te verwijderen en vul ze op met de farce
In een broodkom op de bodem en de zijkanten de repen spek open leggen en hierin de eenden leggen
De eenden nog eens goed kruiden met peper en zout een een stukje Brugge boter erop leggen
Nu de eenden in een voorverwarmde oven bij 200°C plaatsen
gedurende 60 min. Dan de oven uitzetten
Nog 10 min in de oven laten rusten
De beukenzwammen kort afbakken in boter en alles opdienen
Recept downloaden
Recept insturen
Gerelateerde recepten:
Hoofdgerecht
Kaasfondue met Brugge Dentelle, Brugge Rodenbach, Brugge Prestige en Nazareth.
4 pers.
Hoofdgerecht
Reepastei met Brugge Prestige
120 min
4 pers.
Hoofdgerecht
Lasagne met lamsvlees, Brugge Prestige en Brugge Oud
60 min
4 pers.
Voorgerecht
Asperges met Brugge Prestige en Brugge boter
25 min
4 pers.