Groentetaart met Brugge prior | Brugge kaas
De juiste kaas is snel gekozen

Groentetaart met Brugge prior

  • 200g Brugge prior gemalen
  • 1 rol taartdeeg
  • 8 artisjokken
  • 8 eieren
  • 800g jonge spinazie
  • Peper en zout
  • 100g Brugge boter
  • 2 dikke uien
  • 1 citroen

De artisjokken pellen en de bodems proper maken en in stukken snijden en onmiddellijk bedruipen met citroensap

Uien in ringen snijden en samen met de artisjok aanstoven in boter tot ze halfgaar zijn en laten uitlekken

De spinazie kort blancheren en laten uitlekken.

Een bakvorm van 25cm doormeter beleggen met boterpapier en hierop het deeg aanbrengen.

Eieren loskloppen en mengen met de kaas, spinazie, artisjok, uiringen, peper en zout.

Dit mengsel op het deeg gieten en 1 uur in een oven bij 180°C laten bakken.

Warm of koud opdienen.