Overslaan en naar de inhoud gaan
Home
Onze kazen
Onze recepten
Nieuws
Duurzaamheid en CO2
Van melk tot kaas
Kaasambassadeur
Contact
Facebook
Instagram
NL
EN
FR
ES
Back to overview
Gegrilde scampi met Brugge d'Or op citroen-bieslook risotto
Level
4 pers.
50 min
8 dl kippenbouillon
2 el olijfolie
300 g arborio-rijst
3 el citroensap
8 dl witte wijn
8 grote scampi (tijgergarnalen), gekuisd en in de helft gesneden
1 bussel bieslook, fijngesneden
275 g Brugge d'Or, geraspt
60 g gesmolten Brugge boter
1 el kleine salieblaadjes
grof gemalen zwarte peper
Verhit de bouillon tot kookpunt en zet apart.
Verhit de olijfolie in steelpan en voeg daar de rijst aan toe en roerbak ongeveer 1 minuut
Blus met citroensap en witte wijn en verlaag het vuur tot de helft. Laat steeds al roerend het vocht wegkoken.
Doe er dan ongeveer 1,5 dl warme bouillon bij. Blijf roeren en laat opnieuw het vocht wegkoken. Herhaal dit nog 5 keer of tot de rijst al dente is.
Gril ondertussen de scampi.
Roer dan het citroensap, bieslook en de Brugge d'Or kaas erdoor. Eventueel een klontje Bruggeboter toevoegen.
Leg de gegrilde scampi met de vleeskant naar boven.
Giet wat gesmolten Brugge boter erover en voeg de salieblaadjes erbij.
Bestrooi met Brugge d'Or kaas en laat 2 minuten onder een hete grill gratineren.
Serveer de scampi op de risotto.
Smakelijk!
Recept downloaden
Recept insturen
Gerelateerde recepten:
Dessert
Cake met Brugge d'Or en banaan
75 min
4 pers.
Hoofdgerecht
Visfilet met Brugge Jong en Brugge Oud
4 pers.
Smaakmakers
Visburger met Brugge Oud
45 min
4 pers.
Dessert
Verse Chocolademelk met Brugge d'Or
10 min
2 pers.
Dessert
Appelpizza met Brugge d'Or
60 min
6 pers.
Hoofdgerecht
Omelet met wokgroenten & Brugge d'Or
30 min
4 pers.
Hoofdgerecht
Cheeseburger worstenbroodjes met Brugge d'Or
40 min
4 pers.