Met witloof en eieren.

Mousse met Brugge d'Or

 
 
4 pers.
20 min

 

Ingrediënten voor 20 stuks

  • 200 g Brugge d'Or (geraspt)
  • 1 stuk Brugge d'Or voor de versiering
  • 1 kg tomaten
  • 1 grote ui
  • ½ eetlepel kippenfond ‘Demi Glace Prement’
  • peper en zout
  • 3 blaadjes gelatine
  • 1 eetlepel ketchup
  • 20 kerstomaatjes voor de versiering
  • 25 g boter
  • 20 blaadjes basilicum
  1. Snijd de tomaten in stukken, snipper de ui, breng alles aan de kook met de fond, peper en zout en laat inkoken tot 1/3 van de hoeveelheid
  2. Wrijf alles door een roerzeef en voeg de geweekte gelatine en de ketchup toe
  3. Meng dit met de Brugge Goud en de boter
  4. Doe het mengsel in schaaltjes  en laat afkoelen
  5. Werk af met de kerstomaatjes, de Brugge Goud en een blaadje basilicum