Met witloof en eieren.

Mousse met Brugge d'Or

 
 
4 pers.
20 min

Ingrediënten voor 20 stuks

  • 200 g Brugge d'Or, geraspt
  • 1 stuk Brugge d'Or voor de versiering
  • 1 kg tomaten
  • 1 grote ui
  • ½ eetlepel kippenfond ‘Demi Glace Prement’
  • 3 blaadjes gelatine
  • 1 el  ketchup
  • 20 kerstomaatjes voor de versiering
  • 25 g Brugge Boter
  • 20 blaadjes basilicum
  • peper en zout
  1. Snijd de tomaten in stukken, snipper de ui, breng alles aan de kook met de fond, peper en zout en laat inkoken tot 1/3 van de hoeveelheid
  2. Wrijf alles door een roerzeef en voeg de geweekte gelatine en de ketchup toe
  3. Meng dit met de Brugge d'Or en de boter
  4. Doe het mengsel in schaaltjes en laat afkoelen
  5. Werk af met de kerstomaatjes, de Brugge d'Or en een blaadje basilicum

Smakelijk!