Brugge Rodenbach koekje met groenten, Sint-Jacobs en Brugge Rodenbachkaassaus | Brugge kaas
De juiste kaas is snel gekozen

Brugge Rodenbach koekje met groenten, Sint-Jacobs en Brugge Rodenbachkaassaus

Voor het koekje:

  • 1 vierkant vel bladerdeeg
  • 150g Rodenbach kaas geraspt
  • 2 eierdooiers
  • Peper en zout

Voor de saus:

  • 40g boter
  • 40g bloem
  • ½ liter visbouillon
  • Sap van ½ citroen
  • Peper zout muskaatnoot
  • 150g Rodenbachkaas geraspt

Voor de groenten:

  • 2 rode paprika’s in repen versneden
  • 200g sleumerwten
  • 200g mini-worteltjes
  • 200g mini-preitjes

Sint-Jacobsvruchten:

  • 600g dikke Sint-Jacobsvruchten.

Voor het koekje:

Snijd het bladerdeeg in stukken van +-10X5cm en besmeer met eidooier gemengd met peper en zout
Hierop de geraspte kaas leggen en +-20 minuten bakken in oven bij 200°C

Voor de saus:

Roux maken met boter, bloem, visbouillon, kaas. Afwerken met kruiden en citroensap
Blijven roeren op zacht vuurtje tot een gladde saus

Voor de groenten:

De preitjes even aanbakken in wat boter en de andere groenten blancheren (beetgaar koken)

De Sint - Jacobsvruchten: 

Deze zeer kort en krachtig aanbakken in wat boter

Afwerken:

Het kaaskoekje beleggen met groenten, Sint-Jacobsvruchten en afwerken met de kaassaus.