Overslaan en naar de inhoud gaan
Home
Onze kazen
Onze recepten
Nieuws
Duurzaamheid en CO2
Van melk tot kaas
Kaasambassadeur
Contact
Facebook
Instagram
NL
EN
FR
ES
Back to overview
Oesterzwamschotel met Brugge Belegen
Level
4 pers.
30 min
1kg aardappelen
1 grote ui
Brugge Boter, ongezouten
150g spekreepjes
500g oesterzwammen
een scheutje porto
1 potje zure room
1 el mosterd
4 sneetjes Brugge Belegen
verse rozemarijn en tijm
zwarte peper van de molen en zout
Stoom de aardappelen net niet gaar.
Fruit intussen de fijngehakte ui aan in Brugge Boter ongezoutenen voeg de spekreepjes en de gewassen en in reepjes gesneden oesterzwammen toe.
Het vuur verhogen en kruiden met versgemalen zwarte peper, zout, rozemarijn en tijm.
Blussen met een scheut porto en wanneer de alcohol wat is verdampt de zure
room toevoegen.
De mosterd door de paddestoelen mengen en rustig laten inkoken.
Intussen bakken we de aardappelen krokant in Brugge Boter ongezouten en we kruiden ze met zout en de peper.
Doe de aardappelen in een beboterde ovenschotel en overgiet met het paddestoelmengsel.
Leg de plakjes Brugge belegen over de bereiding en laat gratineren onder de grill.
Smakelijk!
Recept downloaden
Recept insturen
Gerelateerde recepten:
Voorgerecht
Kaasstengels met Brugge Belegen
25 min
4 pers.
Voorgerecht
Kaassoep met Brugge Belegen
60 min
4 pers.
Aperitief
Frisse mojito met Brugge Belegen
10 min
1 pers.
Aperitief
Pikante maiskoekjes met Brugge Belegen en tomatensaus.
15 min
2 pers.
Aperitief
Dip van tuinbonen en Brugge Belegen
25 min
4 pers.
Voorgerecht
Asperge salade met Brugge Belegen
20 min
4 pers.
Aperitief
Virgin Caipirinha met Brugge Belegen
10 min
1 pers.
Aperitief
Crostini met gegrilde peer en Brugge Belegen
20 min
4 pers.