Kaassoep met Brugge Belegen | Brugge kaas

Kaassoep met Brugge Belegen

 
 
4 pers.
60 min
  • ½ witte selder
  • 3 witten van prei
  • 1 busseltje bieslook 
  • 1 busseltje pijpajuintjes 
  • 2 dikke uien
  • 100 g Brugge Boter 
  • 1 l sterke kippenbouillon 
  • ½ l halfvolle melk
  • 400 g Brugge Belegen, geraspt
  • peper en zout
  1. Selder en prei en bieslook en pijpajuin en ajuin in stukken snijden en aanstoven in de boter
  2. Dan de bouillon en melk toevoegen en 45 minuten laten sudderen
  3. Deze hete soepo dan in een soepmixer krachtig laten draaien en er 300 g kaas aan toevoegen
  4. Dien op met nog wat slierten kaas en soepstengels

Smakelijk!