Visburger met Brugge Oud | Brugge kaas
De juiste kaas is snel gekozen

Visburger met Brugge Oud

  • 100g Brugge Oud fijn geraspt                                                 
  • 800g grietfilets in blokjes gesneden                                      
  • 80g Panco                                                                                   
  • 8 pijpajuintjes versnipperd                                                       
  • Sap van 1 limoen                                                                        
  • 1 EL sojasaus                                                                              
  • Peper en zout
  • Gemengde sla,en 1 paprika, 1 tomaat
  • 2 eieren

Saus:

  • 1 dl zure room
  • 100g mierikswortel uit een bokaaltje
  • sap van ┬Ż citroen
  • peper en zout
  • 1 EL olijfolie

In een hakmachine laten draaien tot een grof gehakt: kaas, vis, panco, eieren, pijpajuintjes, limoensap, sojasaus, peper en zout.

Van dit gehakt met natte handen de visburgers maken van 2cm dikte.

Deze en paar uur in de koeling laten opstijven en bakken tussen een BBQ-rooster op de BBQ.

Voor de saus alle ingredi├źnten goed mengen.

De visburgers warm opdienen met de saus en gemengde sla, tomaat en paprika.